Författarcoach

Behöver du en push?

Skrivandet handlar om psykologi. Det rör och berörs av vårt själsliga liv. Vi hämtar intryck från vår fysiska värld som vi undermedvetet implementerar i våra berättelser. Till sist börjar storyn leva sitt liv inom oss, den vill bli skriven, men vi tvekar, vi väntar. Vilka tvivel står i vägen för oss?

Vi är våra egna största kritiker. Vi ifrågasätter vår kompetens och identitet i skrivandet, förminskar oss själva. “Jag kan väl inte skriva en bok?” Jodå, det kan du. Som Joyce Carol Oates uttrycker det: Alla människor har minst en berättelse i livet. Tvivla inte på din story. Du äger rättigheten till dina intryck, din spegling av omvärlden. 

“Men jag är inte ens särskilt duktig på att skriva.” Låt någon annan avgöra det. Texter behöver inte vara litterära. Några av våra största författare i dag skriver så kallad journalist-svenska, enkelt och okomplicerat. Ofta självcensurerar och kamouflerar vi texten för att inte avslöja att det handlar om oss själva. Vi skapar barriärer, vågar inte ta steget. Vi är rädda att vår röst ska höras. Men vet du vad? Din röst är unik, och du har något att berätta. 

För mer info kring coaching-samtal, mejla mig på info@rubinforlag.com 

 

Behöver du hjälp med att utveckla ditt manus?

Behöver du hjälp med att skissa upp berättelsen och strukturera innehållet? Har du kört fast? Behöver du ett par objektiva ögon som läser din text och gör en professionell bedömning? Eller bara någon som kan säkra kvalitén innan du lämnar manuset vidare?

MANUSPAKETET

Jag erbjuder en övergripande analys på 5 sidor av story & dramaturgi, konflikt, karaktärer, gestaltning, tempo och miljö. Det ges konstruktiv kritik och tydliga exempel på hur manuset kan utvecklas. Vi lägger upp en utvecklingsplan och sätter mål. 

Mejla mig på info@rubinforlag.com för mer info.