Om mig

Om mig

Malmö/Manhattan-resenär  med ständigt outforskade destinationer och Japan i blickfånget. Choklad- och champagneförtjust hemmakatt med passion för filmmanus och det litterära ordet. Yoga-entusiast med förkärlek för det som resoneras utanför boxen. Inspirerad av mina två barn. Alltid springandes mot mål som jag själv flyttar framåt. Ständigt med en Vogue och Buddha på skrivbordet. 

Jag föddes i Ystad och fortsatte min livsväg i Malmö. Tidigt  kom jag i kontakt med Ford Models i New York och Model Team i Hamburg. Det blev några spännande och utmanande år då jag samtidigt bildade familj och läste till en Kandidat i Kommunikativ svenska.  Som 30-åring  pendlade jag mellan blöjbyten i Sverige och New York där jag sprang på castings. Äventyret la grund för storyn “Mom & The City”, som bygger på mina erfarenheter. Efter tiden i USA ville jag arbeta med något som ligger nära mitt hjärta; manus och dramaturgi. Tiden på Förlagsutbildningen i Lund och Understanding Book Publishing resulterade i eget bokförlag, Rubin förlag. Bokserien “Adrians skafferi” blev mitt första stora projekt i egenskap av förläggare och boken utnämndes till “Årets Svenska Måltidslitteratur” 2014.  Romanen “Hjärtan på tråd” öppnade nya dörrar och på beställning av Egmont skrev jag ljudboksserien “Mom & The City” i sex avsnitt som publicerades i augusti 2020.   

Drivkraften i mitt skrivande kommer ur en vilja att dela med mig av mina upplevelser på ett djupare plan. Det som genomsyrar mina texter är visdomen att våga leva sitt liv i sanning och följa sin livsväg. 

Sidan om mitt eget skrivande arbetar jag som manusutvecklare och hjälper blivande författare att göra sina texter utgivningsbara.  I höst drar jag igång kursen: “Hur du gör din roman utgivningsbar”.